PROCES VERBAL

īncheiat īn urma şedinţei extraordinare convocată de īndată

a Consiliului Local Municipal Tārgovişte

din data de 08.12.2013

 

          Dl. secretar Cristea, īntrucāt sunt prezenţi 16 din numărul de 21 de consilieri, absenţi fiind: Bănescu Rodica, Babeu Pavel, Bozieru Cosmin, Enache Lucian și Moţoc Honorius, declară: Şedinţa este legal constituită şi īşi poate desfaşura lucrările īn conformitate cu prevederile Legii Administraţiei Publice Locale, nr. 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

         Această şedinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal Tārgovişte a fost convocată prin Dispoziţia Primarului nr. 7009 din data de 08.12.2013

         Este propus dl. viceprimar Tutuianu Ioan pentru a conduce şedinţele lunii decembrie. Se aprobă īn unanimitate.

       Se supune votului ordinea zi: Proiect de hotărāre privind rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al Municipiului Tārgovişte pe anul 2013. Se aprobă īn unanimitate.

       Presedintele de sedintă citire raportului de specialitate. Dna. Daniela Popa, directorul Directiei Economice face prezentarea materialului, cu precizarea suma propusă este o sumă estimativă maximală.

        Dl. primar aduce la cunostinta consiliului local este vorba despre un efort comun al Inspectoratului Judetean Scolar Dāmbovita, Consiliului Local Tārgoviste si Consiliului Judetean Dāmbovita pentru dotarea cu calorifere electrice a unitătilor scolare care nu au montate īncă centrale termice, Consiliul Judetean achizitionānd un număr de 150 calorifere electrice. Īn urma hotărārii de astăzi a consiliului local se vor achizitiona 200 de calorifere electrice pe care Inspectoratul Scolar urmează le repartizeze unitătilor scolare īn care nu s-au finalizat lucrările de montare a centralelor termice.

       Dl. cons. Stan propune un amendament la proiectul de hotărāre si anume ca după ce vor fi montate centralele termice la unitătile scolare si acestea vor beneficia de īncălzire, aceste calorifere fie repartizate consumatorilor casnici care beneficiază de subventie la energie electrică, prin intermediul Directiei de Asistentă Socială, pe bază de anchete sociale.

       Dl. cons. Dobāndă propune ca īn unitătile de īnvătămānt cu număr mic de clase care beneficiază de īncălzire fie comasate si alte scoli.

       Dl. cons. Răducanu doreste stie care este situatia la acest moment referitoare la montarea centralelor.

       Dl. viceprimar Tutuianu afirmă la acest moment sunt 15 scoli si o grădinită care nu beneficiază de īncălzire, la grădinită instalatiile sunt finalizate, urmānd a se monta centrala; liceul I.H.Rădulescu, Scoala Coresi si cinci din sase grădinite beneficiază de īncălzire, urmează ca săptămāna viitoare la alte patru unităti se finalizeze lucrările si pānă pe data de 20 decembrie la alte patru unităti de īnvătămānt, rămānānd pentru luna ianuarie, trei sau patru unităti de īnvătămānt care au fost reofertate a patra oara.

        Dl. primar face precizarea la blocurile ANL si blocurile sociale lucrările se execută īn ritm sustinut.

  Se supune la vot proiectul de hotărāre cu amendamentul propus de dl. cons. Stan. Se aprobă īn unanimitate, proiectul devenind HCL nr. 375.

     Cu aceasta, sedinta se declară īnchisă.    

 

      PRESEDINTE DE SEDINTA,                    SECRETARUL MUNICIPIULUI,      

              ing. Tutuianu Ioan                                          jr. Chiru Cătălin Cristea