"Reconversia si refunctionalizarea terenului din vecinatatea Complexului Turistic de Natatie Targoviste prin crearea de facilitati pentru recreere Etapa I"

Cod SMIS proiect: 127530

Axa/Prioritate de Investiții: Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

Prioritatea de investiții 4.2 - Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului

Operațiunea - Reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate, vacante sau neutilizate din municipiile reședință de județ

Titlul proiectului: "Reconversia și refuncționalizarea terenului din vecinatatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște prin crearea de facilități pentru recreere Etapa I"

Denumire beneficiar: UAT MUNICIPIUL TÂRGOVIȘTE.

Loc de implementare: Localitatea Târgovişte, județul Dâmboviţa.

Adresa: Târgoviște 130011, strada Revoluției nr. 1-3, telefon 0245.613.928 /fax: 0245.217.951,

E-mail: primarulmunicipiuluitargoviste@pmtgv.ro.

Data de începere a proiectului: 01.06.2018.

Data finalizării proiectului: 31.03.2022.

Valoarea totală a proiectului: 10.793.302,96 lei

Suma nerambursabilă solicitată: 10.577.436,90 lei

Durata de realizare a investitiei: 34 luni

Obiectivul general al proiectului:

Obiectivul general al proiectului vizeaza reconversia functionala a terenurilor si suprafetelor degradate in scopul revitalizarii mediului urban al Municipiului Targoviste, reducerii poluarii aerului si cresterea oportunitatilor de agrement si petrecere a timpului liber pentru locuitorii municipiului.

Obiective specifice ale proiectului:

1. Cresterea suprafetelor verzi din Municipiul Targoviste prin reconversia terenului abandonat si neutilizat localizat langa baza de agrement "Crizantema"

2. Crearea unei facilitati moderne de recreere si petrecere a timpului liber

3. Cresterea vizibilitatii si publicitatii proiectelor finantate din fonduri europene in conformitate cu Manualul de Identitate Vizuala pentru Programul Operational Regional

Indicatori:

1. Suprafata spatii verzi create - 41.132 (mp)

2. Suprafata spatii deschise create sau reabilitate în zonele urbane - 45.634 mp.

Prin proiect nu se prevede reabilitare/modernizare de strazi urbane.

Scurta descriere a proiectului

SPATIUL VERDE

In spatiul verde se va amenaja o zona de fitness, in care elementele de fitness vor fi amplasate direct in iarba, si o zona doar cu gazon, fara arbusti, destinata picnicului. Tot in spatiul verde, langa locul de joaca se vor amplasa 2 tiroliene. Acestea vor avea lungimea de de 26.8m. Restul spatiului verde se va amenaja cu diverse tipuri de arbusti, arbori, plante florale si gazon. Obiectivul va fi delimitat cu gard viu. Intreg spatiu verde se va iriga. Se va folosi un sistem automat de irigatii. Pentru irigatii se va folosi apa din 2 puturi forate.

Ansamblul de elementele de fitness tip bare de tractiune permit realizarea unei game largi de activitati.

In spatiul verde se vor amplasa de asemenea elemente de mobilier urban, dupa cum urmeaza:

· Banca lemn

· Banca inteligenta

· Cos de gunoi

· Cismea

· Rastel de biciclete

ALEI

Aleile si configuratia generala a spatiului verde doreste respectarea cat mai in detaliu posibil a principiilor egalitatii de sanse si nediscriminarii. Astfel inclinatia aleilor nu depaseste 8% - fiind intr-adevar utile persoanelor cu dizabilitati locomotorii.

Pentru scurgerea apelor pluviale spre zonele vegetale si pentru impiedicarea stagnarii apei, aleile vor avea pante de 1,5%.

Aleile din asfalt vor avea predominant latimea de 2m si urmatoarea structura:

- Geotextil

- 15 strat de balast compactat

- 2 cm strat de nisip si folie PVC

- 10 cm strat din beton

- 4 cm asfalt- BA8 rul 50/70

Aleile din dale inierbate vor avea urmatoarea structura:

- Geotextil

- Strat de pietris de 10cm

- Dala din beton prefabricata cu grosimea minim 6cm

Dalele vor imita elemente naturale lemn/piatra.

Aleile din piatra naturala vor avea urmatoarea stratificare:

- Geotextil

- 15 strat de balast compactat

- 2 cm strat de nisip si folie PVC

- 10 cm strat din beton

- 3 cm mortat

- 5 cm piatra naturala

Se va amenaja si un minipoligon pentru copii.

Pentru asigurarea accesului pe insula se va realiza un pod pietonal. Podul nou are structura metalica, pardoseala din dusumea de material compozit lemn-plastic si parapeti din sticla laminata.

IMPREJMUIREA TERENULUI

Imprejmuirea terenului se va realiza cu gard cu soclu din beton si panouri metalice catre strada, si cu gard din plasa bordurata verde, cu inaltimea 1.2m in rest.

LOC DE JOACA

Locul de joaca va avea suprafata din cauciuc antitrauma si echipamente de joaca diverse pentru a se adresa copiilor de 1-10 ani.

Structura suprafetei de joaca este urmatoarea:

- Cauciuc antitrauma 4cm;

- 15 cm placa din beton C16/20;

- Folie PVC;

- 2 cm nisip cu rol de nivelare;

- 15 cm strat de balast cilindrat;

- geotextil.

- Obiectivul va avea urmatoarele echipamente de joaca:

- leagan copii mari

- leagan copii mici

- balansoar pe arc

- jucarie pe arc arc calut

- jucarie pe arc arc catel

- ansamblu de joaca cu tobogan si platforme

- ansamblu de joaca cu tobogan si platforme catarat

- Piramida

- rotativa

- balansoar

SCENA SI GRADENE, INCLUSIV GRADENE INIERBATE, FANTANA ARTEZIANA

Scena se va amplasa in spatele fantanii arteziene. Fantana arteziana va fi la nivelul aleii, iar in partea dinspre scena va avea un perete, pe care se va forma o cascada catre fantana arteziana. Peretele, catre scena, va fi folosit ca perete de proiectie. Scena va avea structura din beton si ca finisaj WPC.

Gradenele vor fi din lemn si beton. Suprafata scenei si a gradenelor este de 188mp. Gradenele sunt neacoperite.

Fantana arteziana va fi placata cu dale din granit. Se vor amplasa 60 de duze, cu inaltimea jetului de 1-1,5m. In plus se va realiza o cascada pe peretele catre scena. Peretele va fi placat cu piatra si inox.

FOSIOR CU PERDEA DE APA

Pe insula din centrul lacului se va realiza un foisor din lemn, inconjurat cu o perdea de apa ce imita ploia. Apa va fi colectata intr-o rigola la baza foisorului si recirculata.

Foisorul va avea forma hexagonala si va avea construite banci si mese cu scaune din lemn.

Mesele vor avea figurata tabla de sah, putand fi folosite de cei care doresc sa joace table sau sah.

CLADIRE VESTIARE / MULTIFUNCTIONALA

In parc se va realiza si o constructie cu destinatia principala de vestiare, dar avand un rol multifunctional.

Constructia va avea regimul de inalatime Parter +1 Etaj, suprafata construita de 133mp si cea desfasurata de 300mp. Cladirea va avea structura din beton armat.

UTILITATI

Alimentarea cu energie electrica, la obiectivul propus in prezentul proiect, va fi asigurata din reteaua electrica de distributie zonala printr-un racord stabilit de S.C. ELECTRICA SA. Racordul si blocul de masura si protectie (B.M.P.T.) vor face obiectul unei documentatii pe care S.C. ELECTRICA S.A. o va intocmi la cererea beneficiarului.

SISTEMUL DE VOCE-DATE CLADIRE

Sistemul de cablare structurata reprezinta infrastructura pentru comunicatiile de voce si date, integrate pe accelasi cablaj si accelasi tip de echipamente si se va realiza in birouri si sala de lectura.

SISTEMUL DE SUPRAVEGHERE VIDEO si Wi-FI - PARC

Prin realizarea sistemului de supraveghere video se urmareste monitorizarea unor puncte de interes public, bine stabilite, in vederea cresterii nivelului de securitate, ducand insa si la usurarea muncii specifice de detectare a eventualelor infractiuni si a identificarii celor ce comit aceste fapte.

Sistemul de supraveghere prin televiziune cu circuit inchis va realiza urmarirea zonelor de importanta deosebita, dorindu-se monitorizarea pe timp de zi si de noapte a perimetrului obiectivului, a cailor exterioare de acces.

INSTALATII SANITARE

In cadrul proiectului au fost prevazute urmatoarele tipuri de instalatii: interioare si exterioare de alimentare cu apa rece; interioare de alimentare cu apa calda pentru consum menajer si interioare si exterioare de canalizare a apelor uzate menajere.

INSTALATII IRIGATII

Suprafata de spatiu verde din incinta Parcului pentru care s-a proiectat sistemul automatizat de irigatie este de 41.132 mp.

Targoviste 130011, Str. Revolutiei nr. 1-3,

Tel. (0245)613928; (0245)611378; Fax (0245)217951,

E-mail: primarulmunicipiuluitargoviste@pmtgv.ro, URL: www.pmtgv.ro


www.inforegio.ro Investim in viitorul tau!Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si co-finantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro precum si www.facebook.com/inforegio.ro